Rolf van Meurs begon op achtjarige leeftijd met gitaar spelen . Na zijn middelbare schoolperiode ging hij klassieke muziek studeren aan het conservatorium te Tilburg, met als hoofdvak gitaar. Eerst onder begeleiding van Tom Burmanje en later onder die van Enno Voorhorst. Bij Maurice Leenaars volgde hij een verdieping flamenco. In 2012 behaalde hij zijn bachelordiploma met een 9,5.

In datzelde jaar begon hij zijn masterstudie aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Raphaella Smits. Hierin stond de romantische ‘Stauffer’ gitaar centraal en deed hij onderzoek naar het leven van Luigi Legnani. In 2014 behaalde hij zijn masterdiploma met grote onderscheiding.

Als bekroning van zijn onderzoek naar het leven van Luigi Legnani, bracht Rolf begin 2015 een CD uit met wat onbekendere werken van deze componist met als doel deze muziek aan een zo groot mogelijk publiek te kunnen presenteren. En met succes… Rolf was te gast in diverse radio programma’s waaronder ‘Opium’ en ‘Podium’ op Radio 4, en gaf daarnaast een Legnani-concert in Kopenhagen bij het ‘Dansk guitar Selskab’.