Mikhail Zemtsov

Mikhail Zemtsov, altviool

Mikhail Zemtsov werd geboren in Rusland en kreeg zijn eerste vioollessen op 5-jarige leeftijd van zijn moeder Ludmila Levinson en vervolgde zijn studie aan het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou (altviool en compositie). Hij behaalde zijn diploma’s als solist met onderscheiding aan de Associated Board of the Royal Schools of Music (B. Dinerstein), de Hochschüle für Musik in Hamburg (M. Nichetianu) en het Conservatorium van Maastricht (M. Kugel). Mikhail volgde directielessen en masterclasses bij Lev Markiz, Juozas Domarkas, Neeme en Paavo Järvi, Gianandrea Noseda en Daniel Raiskin.

Hij is prijswinnaar van de “1st International Viola Competition” in Wenen. Als solist trad hij op met o.a. het Moskou Conservatorium Kamerorkest, Luxembourg Phiharmonisch (R. Strauss ‘Don Quixote`met Misha Maisky), Wiener Volksoper, Hamburger Symphoniker, Kamerorkest van Brussel en het Residentie Orkest o.l.v. Neeme Jarvi, Dmitri Kitajenko, Jaap van Zweden, David Shallon, Ilan Volkov.

Mikhail Zemtsov is veelvuldig te horen op internationale festivals in Europa en Amerika waar hij speelt met o.a. Bella Davidowitch, Dmitri Sitkovetski, Sarah Chang, Nobuco Imai, Janine Jansen, Julian Rachlin, Liza Ferschtman, Quirine Viersen, Enrico Pace en Boris Berezovsky. Hij vormt een trio met Emily Beynon (1e fluitiste van het Koninklijk Concertgebouworkest) en de harpiste Godelieve Schrama. Mikhail Zemtsov nam 6 cd’s met kamermuziek op en zijn solo-cd `The last Rose of Summer` is op de 2de plaats bij de Top 50 van de Tros beland en met een 9 beoordeeld in het tijdschrift Luister. Mikhail speelt in het befaamde Utrecht String Quartet en vormt met gitarist Enno Voorhorst het Duo Macondo. Hij richtte het Zemtsov Viola Quartet op met zijn echtgenote Julia, zijn broer Alexander en zijn dochter Dana. Hij is als docent verbonden aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht, waar hij tevens het strijkorkest dirigeert.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *