Gitaarsalon ontmoeting ‘niks moet, gitaarspelen mag’

Wat zijn dat?

Onder het motto “er moet meer gitaar gespeeld worden” organiseert Gitaar Salon Loon op zand bijeenkomsten voor gitaristen: onze Gitaarsalon ontmoeting. De kern daarvan is dat we onze gitaren laten klinken, elkaar stukken voorspelen en van elkaar leren. Het moet op de eerste plaats leuk en inspirerend zijn en “voor- en met elkaar spelen” is een groot deel van die lol. Het niveau is daarbij ondergeschikt aan het doel beter te leren musiceren en meer voldoening uit je spel te halen. Je leert voor publiek spelen, je neemt de goede dingen van anderen over en al doende ga je beter gitaar spelen waardoor je je veel zekerder op het instrument gaat voelen.

Wie kent het niet? Podiumvrees en of zodanige spanning dat de vingers niet meer datgene doen wat thuis zo goed verloopt. Daarom dan maar niets voordragen? Of…. Kan het anders? Onze basisfilosofie over voorspelen is elkaar te helpen en ieder mens en niveau in zijn waarde te laten. Zenuwen zijn geen probleem we helpen elkaar. Door een veilige en omgeving van vertrouwen met elkaar te creeren. Muziekmaken en luisteren staat voorop maar niet zonder een gezonde dosis gezelligheid en sfeer.

Tijdens enkele ontmoeting zoomen we in op een aspect van het gitaarspel, door een van de deelnemers voorbereid. Er zijn volop interessante thema’s voorhanden.

 • Welke typen gitaren zijn er?, waar moet ik op letten bij de aankoop van een instrument?

  List Content goes here

 • Hoe wordt een gitaar gebouwd? Welke gitaar vindt jij juist bijzonder?

  List Content goes here

 • Over nagels, hoe lang moeten ze zijn?, hoe houd ik ze heel?, welke vorm moeten ze hebben?

  List Content goes here

 • over repertoire, welke stijlen zijn er?, welke stukken zijn voor mij geschikt?, waar vind ik ze?

  List Content goes here

 • over muziekprogramma’s, hoe gebruik je die?, waar zijn ze te koop?

  List Content goes here

Wie kan er mee doen?

De Gitaarsalon ontmoetingen zijn er voor gitaristen van alle niveau’s die een passie hebben voor de Spaanse Gitaar en het leuk vinden ervaringen uit te wisselen, samen te spelen en inspiratie op te doen. Dat gaat dan over de Klassieke of Spaanse Gitaar. Dat lijkt een hele beperking maar nagenoeg alle muziekstijlen zijn te vertolken op dit prachtige instrument waarvan de klankrijkdom bijkans onuitputtelijk is.

Wat betekent meedoen?

Meedoen betekent dat je je enthousiasme voor het instrument deelt met anderen. Dat je in een veilige omgeving je stukken kunt voordragen. Dat je er een keer “uitvliegt” is helemaal niet erg, daar leer je van!

Meedoen is voor de meeste ontmoetingen gratis. Er is alleen een kleine financiële bijdrage voor die ontmoetingen met een workshop of presentatie.