LesmetLamm Loon op Zand

Biedt gitaarlessen op de Spaanse gitaar vanaf beginniveau tot gevorderd en is bedoeld voor de enthousiaste amateur gitarist vanaf 6 jaar. Het doel is het kwalitatief goed en met plezier leren bespelen van de Spaanse gitaar, het ontdekken van klank, ritme, samenspel en al het moois dat muziek met zich meebrengt. Na een gedegen basis zijn de te leren stijlen zeer divers, van modern tot klassiek.

De ontwikkeling van Frank Lamm:
van passie tot beroep

Frank Lamm is 11 jaar oud als hij zijn muzikale carrière aan de muziekschool te Waalwijk begint. Zijn passie: de gitaar. Na de middelbare school kan hij zich eindelijk fulltime op muziek gaan richten. Hij vervolgt zijn studie aan het Brabants Conservatorium en wordt daarin begeleid door Hein Sanderink. In 1996 mag Frank zijn diploma Docerend Musicus met lof in ontvangst nemen.

Frank volgt diverse masterclasses, zowel in binnen- als in buitenland, bij o.a. Raphaëlla Smits (België), David Russell (Schotland), Roberto Aussel (Argentinië) en Laura Young (Canada).

Als hij in 1998 het Diploma Uitvoerend Musicus behaalt, sluit Frank zijn studie aan het Brabants Conservatorium af. Tijdens zijn studie besluit Frank om samen met Peter Thissen in 1995 samen verder te gaan en hun uitvoerende ambities als duo vorm te geven.

Duolisme gitaarduo is geboren. Vanaf 1995 tot 2010 heeft Duolisme concerten gegeven binnen Nederland, maar ook in landen als Engeland, België, Duitsland, Turkije, Zwitserland, de Nederlandse Antillen, Maleisië, en Schotland. Oktober 2008 gaf het duo een masterclass ‘gitaarduo’ aan het conservatorium van Glasgow, Schotland. Augustus 2009 maakte het duo haar debuut tijdens de 18e editie van het Iserlohn Guitar Symposium in Duitsland.

Duolisme gitaarduo heeft 4 cd’s gemaakt, elk in een andere stijl, genaamd: La Guitarra Poética (2000), Ornamenten (2004), Retratos (2004) Dreams, Rest and Motion (2008), een album met Latijns – Amerikaanse muziek en een compositie die speciaal voor Duolisme geschreven is door de Engelse gitarist / componist Gary Ryan.

Na meer dan 15 jaar te hebben samengespeeld met Peter Thissen in gitaarduo duolisme is er een eind gekomen aan deze periode.

Frank is momenteel als solist werkzaam en heeft zijn eerste solo cd Garoeda (2011) gemaakt die het verhaal van het duo naar solist symboliseert. In 2014 heeft die Cd een vervolg gekregen met een tweede solo album genaamd PÄRT II. Een logisch vervolg van de Cd Garoeda.

Naast het optreden als solist speelde Frank ook van 2014 tot 2018 als één van de zes gitaristen van het nieuwe initiatief de ‘Gitaarsalon Roadshow’.

Frank geeft les in zijn eigen gitaar praktijk LesMetLamm in Loon op Zand maar ook bij de het Pieck in Drunen en het KCW in Waalwijk. Vanaf 2016 is Frank verbonden aan het Fontys Conservatorium van Tilburg als methodiekdocent. In 2019 heeft Frank een half jaar als hoofdvak gitaar studenten mogen begeleiden naar hun examen of hun volgde fase in hun studie.

Het is voor Frank altijd een ambitie geweest om een podium voor de uitvoerend gitarist maar vooral ook een trekpleister voor de actieve en passieve gitaarliefhebber op te zetten. Dit is sinds april 2014 realiteit geworden en bekleed nu de functie van voorzitter van de stichting Gitaarsalon Loon op Zand.

Naast deze bestuursfunctie heeft Frank nog een bestuursfunctie als penningmeester bij de stichting GuitarCanon vervuld van 2015 tot 2019 ( www.guitarcanon.com )