enno-voorhorst

Enno Voorhorst, gitaar

Enno Voorhorst, geboren in Den Haag 1962, groeide op in een familie van musici. Hij volgde lessen bij Hein Sanderink, Hubert Käppel en David Russell.

In 1987 won hij in Duitsland de eerste prijs op het 7e gitaarconcours te Hof, waarna nog een aantal prijzen volgde waaronder in 1992 de Nederlandse gitaarprijs in het concertgebouw van Amsterdam en in datzelfde jaar de eerste prijs op het Seto-Ohashi concours in Japan. Ondertussen werd hij voor concerten en masterclasses uitgenodigd in oa El Salvador, Mexico, Puerto Rico, Japan, Oostenrijk, Polen, Engeland, Rusland, Italie en Duitsland.

Zijn eerste CD met werken van Agustín Barrios Mangoré (Sony 1994) werd zeer lovend ontvangen. Roberto Brocaonte, een leerling van Barrios zelf, zegt over deze opname: “Het tremolo van Enno is volmaakt. In de vertolking lijkt het of ‘De Indiaan van Paraguay’ het speciaal voor deze handen heeft geschreven”.

Rico Stover, Barrios kenner bij uitstek schreef: ”The CD Agustín Barrios Mangoré played by Enno Voorhorst is the best that I have heard thus far.”

Hierna zijn nog verschillende CD’s verschenen. Een Bach opname en een vervolg op de Barrios CD werd uitgebracht door NAXOS en Briljant Classics kwam onlangs met een barok CD op de markt genaamd ‘Chaconnes’

Enno Voorhorst is verbonden als gitaardocent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *