17 Januari 2020 ‘Later is nu’

Gitaarconcert Hasseltse Kapel Hasseltplein 7, 5042 AB Tilburg

Aanvang 20.20 uur entree € 15,- incl. CD Frank Lamm & nazit met wijn en hapjes

‘LATER IS NU’

Vroeger toen ik op de leeftijd van 11 jaar begon met gitaarlessen was mijn droom om later goed te kunnen spelen. Hoe gaaf zou het zijn om net als mijn leraar ‘alles’ te kunnen spelen.

Dan bedoel ik dus de liedjes die een paar jaar verder op de weg lagen. Die hoorde ik dan voorbij komen bij leerlingen die al langer les hadden gehad. ‘Later zou ik dat ook willen kunnen’ en zo schuiven we onze wensen steeds verder naar later en vergeten soms het nu.

‘Nu was toen later’

Nu heb ik programma met muziek van vroeger en nu samengesteld. Met alle werken heb ik iets speciaals. Denk bijvoorbeeld aan gitaristen ; Manuel Barrueco, Baltazar Benitez en aan componisten zoals J.S. Bach, F. Tarrega en A. Piazzolla die ik bewonder en waar ik inspiratie van heb gekregen.

En dit alles in de mooie akoestiek setting van de Hasseltse kapel in Tilburg.

Frank Lamm

De ontwikkeling van Frank Lamm:
van passie tot beroep

Frank Lamm is 11 jaar oud als hij zijn muzikale carrière aan de muziekschool te Waalwijk begint. Zijn passie: de gitaar. Na de middelbare school kan hij zich eindelijk fulltime op muziek gaan richten. Hij vervolgt zijn studie aan het Brabants Conservatorium en wordt daarin begeleid door Hein Sanderink. In 1996 mag Frank zijn diploma Docerend Musicus met lof in ontvangst nemen. Frank volgt diverse masterclasses, zowel in binnen- als in buitenland, bij o.a. Raphaëlla Smits (België), David Russell (Schotland), Roberto Aussel (Argentinië) en Laura Young (Canada). Als hij in 1998 het Diploma Uitvoerend Musicus behaalt, sluit Frank zijn studie aan het Brabants Conservatorium af. Tijdens zijn studie besluit Frank om samen met Peter Thissen in 1995 samen verder te gaan en hun uitvoerende ambities als duo vorm te geven.

Duolisme gitaarduo is geboren. Vanaf 1995 tot 2010 heeft Duolisme concerten gegeven binnen en buitenland.

Duolisme gitaarduo heeft 4 cd’s gemaakt, elk in een andere stijl, genaamd: La Guitarra Poética (2000), Ornamenten (2004), Retratos (2004) en Dreams, Rest and Motion (2008)

Frank is momenteel als solist werkzaam en heeft zijn eerste solo cd Garoeda (2011) gemaakt. In april 2014 is er vervolg op de eerste CD gekomen  PÄRT II. Deze CD is zoals alle andere opgenomen door John Taylor in Weston, Engeland. Frank speelt vooral nationaal maar was ook te gast in het internationale festival West Dean (2014) Engeland en maakte deel uit van het leraren team.

Naast Uitvoerend Musicus is Frank docent gitaar aan het centrum voor de Kunsten het Pieck in Drunen het KCW in Waalwijk en als methodiekdocent & hoofdvakdocent gitaar voor het YMA, vooropleiding en Music Aducation opleiding verbonden aan het Fontys conservatorium in Tilburg. Verder heeft hij een eigen lespraktijk LesmetLamm in Loon op Zand.

www.franklamm.nl

www.lesmetlamm.nl