Bert Kwakkel

Biografie

Bert Kwakkel at workBert Kwakkel’s leven kende in 1954 een tamelijk ongewone start. Hij werd de 50.000ste inwoner van Deventer. Dat betekende een groot feest in de stad. Bert kwam de eerste dag van zijn leven op televisie.

De gitaar speelde een belangrijke rol in de Kwakkel-familie. Omdat Bert’s vier broers het gitaarspelen veel sneller onder de knie kregen, besloot hij in 1971 zijn eerste gitaar te bouwen. Al snel bleek dat hij hier talent voor had. Acht jaar later zegde hij zijn baan als tekenaar bij het Kadaster op en werd voltijds gitaarbouwer.

Bert Kwakkel ontwikkelde zijn eigen stijl van bouwen, lakken en niet te vergeten van geluid. Zijn onophoudende drang om zijn instrumenten te verbeteren, resulteerde in een uniek zangbalkjes-systeem. Deze bouwwijze biedt de gitarist een uiterst comfortabele gitaar met een krachtige en uitgebalanceerde toon.

Bert Kwakkel Concertgitaren

Ruim 40 jaar ervaring en toewijding

Bert Kwakkel is een van de meest toonaangevende klassiek gitaarbouwers van dit moment.
Hij bouwt met volledige toewijding om zo perfecte instrumenten te creëren. Gitaristen uit de hele wereld prijzen hem om zijn uitzonderlijke vakmanschap.
In 2005 introduceerde hij het gitaartype Merula Special met hals én toets van palissander.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *