Marlon Titre

 

marlon titre 2Marlon Titre. Op zijn achttiende werd hij Junior Composer in Residence van het Residentie Orkest. Hij won de eerste prijs op het prestigieuze Michele Pittaluga internationaal gitaarconcours in Italië en ontving in Cambrai (Frankrijk) de Juventus Award voor uitzonderlijke jonge musici. Ter gelegenheid van haar regeringsjubileum trad Marlon live op televisie op voor HM Koningin Beatrix. Hij studeerde af met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium “10 met onderscheiding” en aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf.
Afgestudeerd in Gitaar en Compositie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, geldt de uit Aruba afkomstige Marlon Titre als een van de meest veelzijdige gitaristen en componisten van zijn generatie. Na zijn eerste prijs op het Michele Pittaluga Gitaarconcours werd hij uitgenodigd voor talloze optredens voor radio en tv en op belangrijke gitaarfestivals in binnen-en buitenland. Marlon werd uitgenodigd voor concerten door onder andere het Concertgebouw Amsterdam, het Musical Olympus Fesitval in Sint Petersburg, Indiana University, Beijing University Hall, Festival Forum Gitarre Wien en het Grachtenfestival Amsterdam. Na zijn afstuderen was hij een aantal jaar gitaardocent aan de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium. Hij studeerde daarna bij de Cubaanse gitarist/componist Joaquín Clerch aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf, waar hij met onderscheiding het Konzertexamen diploma behaalde. Eerder studeerde Marlon gitaar bij Zoran Dukic, Enno Voorhorst en Ocker Toetenel, en compositie bij Roderik de Man en Martijn Padding. In 2006 nam Marlon zijn debuut-cd op in Milaan, met werken van onder andere Nuccio D’Angelo, Arthur Kampela en Antonio Lauro.
Als componist is Marlon Titre laureaat van het Prinses Christina Concours. Marlon schreef werken in opdracht voor onder anderen het Maarten Altena Ensemble, het Nationaal Jeugd Harmonieorkest, de Ereprijs, ensemble M.use, Ensemble Royaal, Duo Endo-Goergen, Symfonieorkest Musica, Blaasorkest Deltalinqs en Cello Octet Amsterdam. In 2007 (en 2009) schreef hij een compositie voor de “Classic Express”, de mobiele concertzaal van het Prinses Christina Concours. Het stuk, dat basisschoolleerlingen deel laat uitmaken van de compositie en actief mee laat musiceren, werd al door meer dan 10.000 basisschoolleerlingen uitgevoerd. Marlon schreef twee gitaarconcerten die hij beide zelf in première bracht: A Titre Personnel voor klassiek gitaar en ensemble, en Ficciones voor elektrisch gitaar en ensemble.
In 2008 begon Marlon met de publicatie van een gratis maandelijks digitaal magazine met interviews met musici en tips voor gitaristen. Per Augustus 2010 is Marlon hoofdvakdocent gitaar aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *