Stichting Gitaarsalon Loon op Zand.

De Stichting Gitaarsalon Loon op Zand werd onlangs opgericht om de Spaanse of Klassieke gitaar te promoten bij een breed publiek. “Er moet meer gitaar gespeeld worden” is ons motto waarbij het onze inspiratie is dit te realiseren in een sfeer van “ontmoeten, bouwen en genieten”!

Missie

De Stichting promoot de Spaanse of Klassieke Gitaar in al haar facetten. Het instrument wordt geliefd en gewaardeerd op vele podia. Veel mensen bespelen het instrument en zijn geboeid door de kunst van het gitaar spelen.

Visie

Onze missie geven we invulling door het organiseren, registreren en wereldkundig maken van gitaar activiteiten en bruggen te bouwen tussen publiek en musici. Daarnaast is er aandacht voor educatie van gitaar liefhebbers en amateur gitaristen en laten we een breed publiek proeven van de schone klank van de gitaar, het genot van het spelen en het omvangrijke repertoire.

Concerten

De stichting organiseert gitaarconcerten van hoog niveau voor verschillende doelgroepen in prachtige entourages zoals het Cenakel in Tilburg en het Witte Kasteel in Loon op Zand. De musici worden, naast hun muzikale kwaliteiten, geselecteerd op hun vermogen contact te maken met het publiek en het op een boeiende manier weten te presenteren van het instrument en de muziek.

Festival

Een jaarlijks terugkerend festival in de zomerperiode in Loon op Zand krijgt een nationale en internationale uitstraling en biedt gitaarliefhebbers concerten, masterclasses, mogelijkheden om samen te spelen en op te treden. Primaire focus ligt hierbij op de amateur. Het festival is daarnaast bedoeld voor inwoners, voorbijgangers en toeristen die enkele dagen een dorp ervaren dat bruist van gitaarmuziek en bijpassende kunstuitingen.

Educatie

Educatie staat hoog in het vaandel van de stichting. Naast masterclasses die worden gecombineerd met concerten organiseert de stichting “Gitaarsalon ontmoetingen”.

Deze “ont-moetingen” bieden gitaristen gelegenheid om podium ervaring op te doen en samen te spelen. Tijdens de ontmoetingen worden lezingen en workshops gehouden rondom onder andere repertoire, speeltechnieken en keuze en onderhoud van gitaren.