Gitaarnieuws

Gitaarnieuws

 

Het laatste nieuws:

Gitaarsalon Loon op Zand Start haar tweede seizoen met nogmaals een optreden van de Schotse gitarist Matthew McAllister.

Op donderdag 26 november gaan we van start met het eerste concert van het nieuwe seizoen. Het beloofd weer een mooi concert te gaan worden.Voor diegene die erbij waren een gelegenheid om het nog eens te beleven. En voor de mensen die het gemist hebben een kans om het ditmaal mee te maken.

 

De Gitaarsalon Loon op Zand is een nieuw muzikaal  initiatief binnen het gelijknamige  culturele dorp. Nadat op 6 oktober de eerste ‘Gitaarsalon Ontmoeting’ heeft plaatsgevonden in Café de Kiosk te Loon op Zand, trapt de Gitaarsalon Loon op Zand op 29 en 30 november 2014 bij het Witte Kasteel te Loon op Zand en het Cenakel in Tilburg een concertreeks af met als starter de ‘Gitaarsalon Roadshow’. “En dat is pas het begin”, aldus initiatiefnemers.

Persfoto Gitaarsalon Loon op Zand

Meer gitaarmuziek

De onlangs opgerichte Stichting Gitaarsalon Loon op Zand is een initiatief  van de gitaristen Frank Lamm, Geert van Opstal en Ludwig Reijnen. Zij zijn tot het idee gekomen uit passie voor de spaanse/klassieke gitaar (muziek). Kort en bondig vinden ze dat er meer gitaar gespeeld en / of geluisterd mag worden en dat willen ze graag promoten. Het gaat echter nog verder want het doel is dat dit plaatsvindt in een prettige sfeer en ambiance , die als het even kan gecombineerd wordt met andere culturele activiteiten. We hebben het hier over ambitieuze en passievolle initiatiefnemers.

 

Gitaarsalon Ontmoetingen

Op 6 oktober heeft de eerste ‘Gitaarsalon Ontmoeting’ het licht gezien. Zo’n 30 spelende gitaarliefhebbers waren deze eerste avond aanwezig. Dit was een groot succes omdat men met een man of tien ook al blij was geweest. De kern van deze Gitaarsalon Ontmoetingen is dat amateurmuzikanten hun gitaren laten klinken, elkaar stukken voorspelen en van elkaar leren. Het moet op de eerste plaats leuk en inspirerend zijn en “voor- en met elkaar spelen” is een groot deel van die lol. Het niveau is daarbij ondergeschikt aan het doel beter en vrijer te durven musiceren en meer voldoening uit je spel te halen.

 

Gitaarsalon concertreeks 2014 en 2015

Op zaterdagavond 29 november vindt in het Witte Kasteel het eerste Gitaarsalon concert plaats. Dit is niet alleen een gitaarconcert met een bijzonder Gitaarsextet, maar je mag het zien als een avond uit in een prachtige ambiance, culinaire omlijst en een ontmoeting met de muzikanten. Dit arrangement biedt plaats aan twee concerten van 35 personen. Wilt u het iets eenvoudiger maar nog steeds sfeervol, dan kunt u op 30 november de ‘Gitaarsalon Roadshow’  treffen in het Cenakel te Tilburg. Dit is slechts de start, want in 2015 staan er nog meer concerten gepland  in verschillende sfeervolle settings. Kaarten voor 29 en 30 november zijn nu al te reserveren.

 

Gitaarsalon festival 2016

Zit het educatieve aspect al in de Gitaarsalon Ontmoetingen, dan vinden de heren dat nog niet genoeg. In de zonnige maanden in 2016 willen ze graag Loon op Zand laten bruisen door een gitaarfestival te organiseren. Hierbij mag je denken aan masterclasses en diverse workshops voor en door gitaristen, maar ook optredens van deze betrokkenen. Je zou dan in Loon op Zand op de hoek van de straat zomaar verrast kunnen worden door wel klinkende gitaarmuziek.

 

Genoeg ambitie dus! Wilt u meer weten of wilt u een van de gezellige avonden bijwonen als luisteraar of gitarist? Wij nodigen u dan uit eens een kijkje te nemen op de prachtige website waar u ook meteen kaarten kunt reserveren: www.gitaarsalonloonopzand.nl

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>