Gitaarnieuws

Gitaarnieuws

Het laatste nieuws:

25e Gitaarsalonontmoeting!!

Muzikaal en culinair genieten in Loon op Zand op 3 en 4 november 2018!

In het weekend van 3 en 4 november ziet het ‘1e Loonse Gitaarweekend’ het levenslicht. Een mooie samenwerking tussen Stichting Gitaarsalon Loon op Zand en Het Witte Kasteel te Loon op Zand. Dat weekend staat bol van de activiteiten, waaronder een zeer bijzonder en exclusief diner concert op de zaterdagavond, en verschillende andere concerten en vormen van educatie rondom de Spaanse gitaar op zondag.

De muzikale rode draad in dit programma is in handen van de dames van “Trio Asturias’ uit het Belgische Vlaanderen. Zij staan garant voor kwalitatief hoogstaande muziek, enthousiasme naar publiek en gretigheid om andere gitaristen in hun ontwikkeling een stapje verder te helpen.

Het Loonse Gitaarweekend biedt voor elk wat wils. Zowel voor de gitaarliefhebber, gitarist als culinaire liefhebber. Maar in het zondagprogramma is ook rekening gehouden met de nieuwsgierige bezoeker die gewoon eens onbevangen een kijkje wil komen nemen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdagavond 3 november:
– exclusief concert door ‘Trio Asturias’ in combinatie met walking dinner met Vlaamse knipoog.

Zondag 4 november: o.a.
– Miniconcert door Trio Asturias in de ochtend
– Masterclasses en ensemblespel voor gitaristen zowel jong als minder jong.
– Enkele verrassingsoptredens.

Lente ‘Gitaarsalon Ontmoeting’

Op woensdag 11 april om 20.30 uur  de 19e ‘Gitaarsalon Ontmoeting’  De kern van deze Gitaarsalon Ontmoetingen is dat amateurmuzikanten hun gitaren laten klinken, elkaar stukken voorspelen en van elkaar leren. Het moet op de eerste plaats leuk en inspirerend zijn en “voor- en met elkaar spelen” is een groot deel van die lol. Het niveau is daarbij ondergeschikt aan het doel beter en vrijer te durven musiceren en meer voldoening uit je spel te halen.

Gitaarsalon Ontmoetingen

Op woensdag 28 februari om 20.30 uur  de 18e ‘Gitaarsalon Ontmoeting’  De kern van deze Gitaarsalon Ontmoetingen is dat amateurmuzikanten hun gitaren laten klinken, elkaar stukken voorspelen en van elkaar leren. Het moet op de eerste plaats leuk en inspirerend zijn en “voor- en met elkaar spelen” is een groot deel van die lol. Het niveau is daarbij ondergeschikt aan het doel beter en vrijer te durven musiceren en meer voldoening uit je spel te halen.

Gitaarsalon Loon op Zand in samenwerking met de Hasseltse Kapel nodigen u uit tot het bijwonen van het tweede ‘Storytelling’ concert op woensdag 10 januari 2018.

 Gitarist Rolf van Meurs is te gast bij de Gitaarsalon. In een interview setting gaan we het verhaal achter de gitaar en gitarist ontdekken.

Gitaarsalon Loon op Zand start haar vierde seizoen een samenwerking met de Hasseltse Kapel in de serie ‘Storytelling’ concerten. Op woensdag 8 november 20.15 uur gaan we van start met het eerste concert van deze serie.

Gitarist Frank Lamm  en verteller Ludwig Reijnen brengen tijdens deze voorstelling muziek en tekst samen. U wordt uitgenodigd zich door Frank en Ludwig mee te laten nemen op ‘muzikale reis naar het onbekende’ en uw verbeelding te laten prikkelen door het vertelde verhaal. Een voorstelling over een innerlijk geluid dat je niet loslaat. Wat gebeurt er als je op zoek gaat naar dat geluid? Inzichten, twijfel, strijd…… vastberadenheid, angst, onzekerheid, je komt het allemaal op je pad tegen, maar je zet toch door ………

 

Gitaarsalon Ontmoetingen

Op woensdag 11 oktober om 20.30 uur  de 16e ‘Gitaarsalon Ontmoeting’  De kern van deze Gitaarsalon Ontmoetingen is dat amateurmuzikanten hun gitaren laten klinken, elkaar stukken voorspelen en van elkaar leren. Het moet op de eerste plaats leuk en inspirerend zijn en “voor- en met elkaar spelen” is een groot deel van die lol. Het niveau is daarbij ondergeschikt aan het doel beter en vrijer te durven musiceren en meer voldoening uit je spel te halen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *