BvH_Het-Witte-Kasteel_1210px_037
BvH_20140729_029
BvH_Het-Witte-Kasteel_1210px_029
BvH_20140729_029
BvH_Het-Witte-Kasteel_1210px_062
BvH_20140729_025
Frank Lamm is klassiek gitarist, uitvoerend musicus en docent.

Gitaarconcerten in het Witte Kasteel & het Cenakel

De klanken van de gitaar zijn alom bekend in de popmuziek, maar het concertante repertoire voor dit instrument is voor veel muziekliefhebbers nog onontgonnen terrein. Zelfs in het reguliere concertcircuit waar vleugel, viool en menselijk stem regeren, is de gitaar een buitenbeentje. Klassiek gitarist Frank Lamm, Luthier Geert van Opstal en amateur gitarist Ludwig Reijnen zijn ervan overtuigd dat er behoefte is aan een podium voor het concertante gitaarrepertoire.

 

De mogelijkheden voor gitaristen om klassieke concerten te geven waren zeer beperkt en het onder de aandacht brengen van deze muziek onder het publiek eveneens. Want, maakt onbekend niet onbemind? Als het klassieke gitaarrepertoire niet wordt aangeboden, dan dreigt deze muziek uit onze samenleving te verdwijnen.

Om de klassieke gitaarmuziek meer onder de mensen te brengen en musici een podium te bieden, realiseerde het drietal in het Witte kasteel in Loon op Zand en het Cenakel in Tilburg een intiem concertpodium. De bijzondere sfeer en de bijzondere akoestiek van deze ruimte bieden een toegevoegde waarde aan de muziekbeleving. Wij hopen dat de concertpodia in Loon op Zand en Tilburg zullen uitgroeien tot een trekpleister voor de ware gitaarliefhebber en daarmee ook het aantal activiteiten waarin de gitaar centraal staat.