gitaarfestival loon op zand cultuur en natuur

Ons Gitaar Zomer Festival

Spaanse sferen in ons brabantse dorp Loon op Zand dat al jaren bekend staat om onze muzikale bevolking. Nu een driedaags festival dat bol staat van gitaar klanken, passie en fun in een onvergetelijke setting!

Alle facetten van de Spaans Gitaar worden tijdens het jaarlijks Gitaar Festival Loon op Zand belicht. Het is een ontmoetingsplek van topgitaristen, professionals, amateurs, beginnelingen, bouwers met één enkel doel: we moeten meer van de gitaar genieten!

Concerten: We hebben de grote gitaristen van de wereld bereid gevonden om in Loon op Zand concerten te geven. Laat je inspireren door de beste uitvoeringen in verschillende muziek stijlen, uitgevoerd op de beste gitaren met een fabuleuze muzikaliteit en dito techniek. En dat allemaal in een setting die het mogelijk maakt persoonlijk contact te leggen met deze toppers en ze persoonlijk vragen te stellen.

Versmelten natuur en cultuur

Hoe mooi is het om in de tuin van het Witte kasteel, aan de duinrand of tussen exposerende en praktiserende kunstenaars gitaarmuziek te maken of te beluisteren. Spannende uitdagende combinaties van snaarinstrumenten te horen. Samen maken ze dat muziek als een dansende nimf door Loon op Zand gonst. Muziek, kunst, goed gezelschap en een goed glas. Hoe mooi kan het leven zijn? In dit weekend doen we een stap terug, maar niet achteruit. Luisteren is leren en stappen voorwaarts maken !!